Share

Ontdek jouw blinde vlek in communicatie


Misschien vind je jouw communicatievaardigheden al best goed. Dat vond ik een paar jaar geleden ook toen ik nog niet met mijn NLP training (succesvolle methodiek over effectieve communicatie en gedragsverandering) was begonnen.

Totdat ik erachter kwam wat ik nog niet wist. Ik was mij wel bewust van de woorden die ik sprak maar hoe communicatie werkt in structuur en wat je daarin wel en niet kunt doen, daar bleek nog veel te leren. Ik had mijn eigen blinde vlek, zoals wij die allemaal hebben. Toen die blinde vlek bloot kwam te liggen, werd mij duidelijk waar ik in mijn communicatie nog winst kon behalen.

Waar zit jouw blinde vlek in communicatie?

iedereen kan praten, maar zeg je ook écht wat je wilt?
waarom doen mensen iets anders dan je ze hebt gevraagd?
hoe werk je effectiever door betere communicatie?
hoe zeg je nee, voordat je alweer ja hebt gezegd?
hoe begrijp je jezelf en de ander beter?
hoe zet jij jouw spreek-, lichaams- en stemtaal optimaal in?
hoe voorkom je miscommunicatie?
wat is jouw voorkeurstaal?

Weet jij de antwoorden? Of heb je het gevoel dat hier nog wat in te leren is?

Om succesvoller te zijn in wat je doet, in werk en ook privé, heb ik ervaren dat het essentieel is om succesvoller te communiceren. Het is de kern bij alles wat je doet. En dan heb ik het niet alleen over communicatie met anderen maar ook over die interne babbelbox, die papegaai op je schouder die je van alles aanpraat in positieve en negatieve zin.

Wat levert succesvolle communicatie op?

Succesvollere communicatie heeft mij in staat gesteld mijn doelen beter en makkelijker te bereiken. Ik begrijp mezelf en de ander beter en begrijp daardoor ook hoe miscommunicatie ontstaat en hoe je dat zoveel mogelijk voorkomt en oplost. Ik heb geleerd hoe je een optimaal klant-/collegacontact krijgt waardoor je meer resultaat uit gesprekken haalt.

Daarnaast heb ik leren omgaan met die interne babbelbox, waardoor ik meer lef en zelfvertrouwen heb ontwikkeld, mijn grenzen aangeef en mijzelf verkoop voor wat ik waard ben. En last but not least ik ben steeds meer mezelf geworden.

Wil jij jouw eigen blinde vlek in communicatie blootleggen?

Het bericht Ontdek jouw blinde vlek in communicatie verscheen eerst op Anja de Die | Coaching & Training.


Tags


Deze artikelen zijn ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>