Je bent een ambitieuze ondernemer. Je wilt graag een succes maken van je bedrijf. Zelfverzekerd succesvol zijn. Jezelf neer durven zetten als expert en een goed salaris verdienen met dat wat je doet. Je loopt aan tegen het gevoel dat alles eerst héél goed uitgezocht, onderbouwd, voorbereid etc moet zijn voordat je er actie op onderneemt.  Je wilt dolgraag echt in de actiemodus komen, maar blijft toch allerlei zaken voor je uitschuiven.

Heb jij last van uitstelgedrag? Niet omdat je niet wilt. Nee, dat is het niet, sterker nog je werkt waarschijnlijk keihard. Het is die twijfel of iets wel goed genoeg is. Je stelt hoge eisen aan jezelf en dat wat je doet. Goed is in jouw ogen niet snel goed genoeg. Je blijft als een Sherlock Holmes op zoek naar wat er nóg beter kan. En je vindt altijd wel iets.

Je blijft sleutelen aan je website, omdat je iedere keer weer details ziet die voor verbetering vatbaar zijn. Dus het online zetten van al die aanpassingen laat nog even op zich wachten.
Je (nieuwe) aanbod durf je niet te promoten, want het moet van jou wel héél goed zijn voordat je dat doet en er überhaupt geld voor gaat vragen. Laat staan een goede prijs.
Online je diensten uitvoeren via bijvoorbeeld ZOOM kost je veel tijd, want je wilt het wel éérst heel goed onder de knie hebben wil je je daaraan wagen. Je twijfelt of je ook echt wel online moet gaan, kan je het wel?
Aan het e-book dat je hebt geschreven, blijf je eindeloos schaven. Van het versturen van je filmpje of nieuwsbrief is het om diezelfde reden nog niet gekomen. Je blijft maar de puntjes van de puntjes op de i zetten.

En begrijp mij niet verkeerd. Het is goed om hoge eisen te stellen en de dingen goed te willen doen. Jij bent je bedrijf je wilt het beste van jezelf laten zien. Je staat voor kwaliteit en professionaliteit. Je levert goede resultaten. Belangrijke ingrediënten voor succes.

Echter als je eisen zó hoog worden dat je maar blijft werken aan dingen verbeteren, doe je overal veel langer over en vertraag je je dienstverlening. Daarnaast is de kans groot dat je zelden tevreden bent. Hoe zonde is dat!

Laat jouw streven naar alsmaar beter niet langer je succes in de weg staan.

Diep van binnen weet je wel dat je zaken niet moet uitstellen en in actie moet komen. Je weet ook wel dat het nodig is dat jij als ondernemer zichtbaar bent en je product of dienst de wereld in stuurt. Perfect of niet.

Je wilt graag van twijfel en uitstellen in de actie-modus komen.
Maar je weet alleen niet zo goed hóe.

Omdat ik bij veel van mijn coachcliënten dit uitstelgedrag zie, heb ik een e-book geschreven dat jou gaat helpen om van uitstellen naar DOEN te gaan.

Het bericht Van uitstellen naar DOEN verscheen eerst op Anja de Die | Coaching & Training.


Tags


Deze artikelen zijn ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>