Share

Welk verhaal vertel jij jezelf?


Welk verhaal vertel jij jezelf?

Eind september was ik 3 dagen op Business Boost Bootcamp bij businesscoach Veronique Prins (Je Zaak Voor Elkaar). Het thema was story’s. En daar ging ik met een bepaald verwachtingspatroon naartoe. Aan het woord story’s hing ik de betekenis storytelling over je bedrijf. Hoe breng je het verhaal van je bedrijf goed naar voren. En daar ging het ook gedeeltelijk over.
Echter het ging vooral over welk verhaal vertel jij jezelf. Wat maak je jezelf wijs.

Vertel jij jezelf…..
“Wie zit er nou op mij te wachten
“Anderen zijn beter, slimmer, knapper, sneller…..
“Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, “bescheidenheid kent geen tijd”.
“Ik durf mijn hoofd niet boven het maaiveld uit te steken”
“Ik ben niet goed genoeg, niet slim genoeg, niet mooi genoeg, niet dapper genoeg etc.
“Mijn dromen komen toch niet uit, dus ik droom maar helemaal niet.
“Mijn dromen worden nooit waarheid, dus ik neem überhaupt geen stappen en blijft het een droom.

Wat brengt dit verhaal je? En wat als je in dit verhaal blijft geloven?

Welk verhaal vertel je jezelf over wie je bent?
Op dag 1 deden we een oefening: vertel de ander je 8 beste eigenschappen. Makkelijk dacht ik, dat weet ik wel. …… en als het puntje bij paaltje komt, komt het er toch niet zo makkelijk uit. Bescheidenheid siert de mens, en doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg kreeg ik mee van thuis. Je beste eigenschappen vertellen voelt dan als opscheppen.

Om mij heen hoorde ik veel vrouwen die het überhaupt doodeng vonden om dit uit te spreken, of echt niet wisten wat hun beste eigenschappen waren.
Schrijnend toch!?

Dus welk verhaal vertel jij jezelf? En ben je daar tevreden over?
We verschuilen ons achter wat we doen in plaats van vertellen wie we zijn.

Tijdens de training kregen we 6 vragen mee:

Wie wil je zijn?
Met wie wil je zijn?
Wat wil je hebben?
Wat wil je doen?
Waar wil je naar toe?
Hoe wil je je voelen?

Neem 15 – 30 minuten de tijd en schrijf de antwoorden voor jezelf op.

Ik wil een inspirator zijn. Dat is het verhaal wat ik mijzelf vertel. Niet het verhaal wie zit er nou op mij te wachten, dat brengt mij én de ander helemaal niets. Dat verhaal was er al veel minder dan een aantal jaar geleden. Anders had ik nu niet gestaan waar ik nu sta.
En als ik uit mijn comfortzone ga, komt dat stemmetje zomaar weer in mijn hoofd. Het verschil is dat ik zodra ik het hoor, denk “oh, daar is het weer even”. En ga kijken waarom wel, waarom zouden er wel mensen mijn verhaal willen horen. Dat geeft echt een andere energie en zorgt ervoor dat ik mij blijf ontwikkelen. En daar houd ik van :).

Wil jij jezelf een ander verhaal gaan vertellen? Wil jij je zelfvertrouwen een boost geven zodat die stemmetjes minder vat op je krijgen?

Ik help je er graag bij.

Het bericht Welk verhaal vertel jij jezelf? verscheen eerst op Anja de Die | Coaching & Training.


Tags


Deze artikelen zijn ook interessant:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .